គោលការណ៍ឯកជនភាពរបស់ Big Text Browser

កាលបរិច្ឆេទចូលជាធរមាន៖ ថ្ងៃទី 29 ខែតុលា ឆ្នាំ 2026

Big Text Browser គឺជាកម្មវិធីអ៊ីនធឺណិតឥតគិតថ្លៃ (កម្មវិធីរុករកគេហទំព័រ) ដែលបង្ហាញអក្សរធំៗ។ មិនមានការចុះឈ្មោះសមាជិកទេ ហើយកម្មវិធីមិនសួររកឈ្មោះ លេខទូរស័ព្ទ ឬអ៊ីមែលរបស់អ្នកទេ។ គោលការណ៍នេះពន្យល់ថា ព័ត៌មានអ្វីខ្លះនៅលើទូរស័ព្ទ អ្វីខ្លះចេញទៅខាងក្រៅ និងរបៀបបិទ និងលុបវា។

មើលមួយភ្លែត

1. ព័ត៌មានដែលរក្សាទុកតែនៅក្នុងទូរស័ព្ទរបស់អ្នក

ដើម្បីឱ្យមុខងារកម្មវិធីអ៊ីនធឺណិតដំណើរការ ព័ត៌មានខាងក្រោមត្រូវរក្សាទុកនៅក្នុងទូរស័ព្ទរបស់អ្នក។ ព័ត៌មាននេះមិនត្រូវផ្ញើទៅម៉ាស៊ីនមេរបស់អ្នកអភិវឌ្ឍន៍ទេ។

2. គេហទំព័រដែលអ្នកចូលមើល

ព័ត៌មានដែលអ្នកបញ្ចូល ឬអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រ (ការចូលគណនី ទីតាំង មីក្រូហ្វូន ជាដើម) ត្រូវដំណើរការតាមគោលការណ៍ឯកជនភាពរបស់គេហទំព័រនោះ។

ដើម្បីព្រមានអ្នកអំពីគេហទំព័រគ្រោះថ្នាក់ មុខងារ Google Safe Browsing នៅក្នុងអេក្រង់អ៊ីនធឺណិតរបស់ Android តែងតែបើកជានិច្ច (Android WebView)។ ពេលនោះ Google អាចពិនិត្យព័ត៌មានអំពីអាសយដ្ឋានដែលអ្នកហៀបនឹងចូលមើល តាមគោលការណ៍របស់ Google។

3. ព័ត៌មានដែលចេញទៅក្រៅទូរស័ព្ទ

ស្ថិតិនៃការប្រើប្រាស់ និងកំណត់ត្រាកំហុស

ដើម្បីជួសជុល និងកែលម្អកម្មវិធី កម្មវិធីផ្ញើព័ត៌មានខាងក្រោមទៅ Google Firebase (Google Analytics, Firebase Crashlytics)។

អាសយដ្ឋានពេញលេញដែលបានចូលមើល ពាក្យស្វែងរក ចំណងជើង និងខ្លឹមសារទំព័រ អ្វីដែលអ្នកបានវាយបញ្ចូល ឈ្មោះឯកសារដែលបានទាញយក ចំណងជើង និងអត្ថបទការជូនដំណឹង និងថូខឹន push មិនត្រូវផ្ញើទេ។ ការអនុញ្ញាត ID ផ្សាយពាណិជ្ជកម្មរបស់ Android ត្រូវបានដកចេញពីកម្មវិធីហើយ។

ការកំណត់ភាពត្រូវគ្នានៃគេហទំព័រ និងការណែនាំអំពីសេវា

ដើម្បីដោះស្រាយបញ្ហាការតភ្ជាប់គេហទំព័របានលឿន កម្មវិធីទទួលតម្លៃបើក និងបិទ សម្រាប់មុខងារដែលបានបង្កើតទុកជាមុនក្នុងកម្មវិធី តាមរយៈ Firebase Remote Config។ តម្លៃទាំងនេះមិនមានអាសយដ្ឋានដែលបានចូលមើល ឬខ្លឹមសារដែលបានវាយបញ្ចូលទេ។

ដើម្បីពិនិត្យថាតើមានការធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពចាំបាច់ ឬការណែនាំអំពីការបញ្ចប់សេវាឬអត់ កម្មវិធីផ្ញើតែភាសាកម្មវិធីប៉ុណ្ណោះ ទៅម៉ាស៊ីនមេការជូនដំណឹងរបស់អ្នកអភិវឌ្ឍន៍។

ការផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

ការផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម Google AdMob អាចបង្ហាញនៅខាងក្រោម «ថ្មីៗ» នៅលើអេក្រង់ដើម និងនៅខាងក្រោមបញ្ជីផ្ទាំង នៅលើអេក្រង់ «បើកផ្ទាំង»។ ដើម្បីបង្ហាញការផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម និងការពារការប្រើប្រាស់ក្លែងបន្លំ Google Mobile Ads SDK និង Google User Messaging Platform អាចដំណើរការព័ត៌មានទាក់ទងនឹងការផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម។

កម្មវិធីមិនដាក់អាសយដ្ឋានដែលបានចូលមើល ពាក្យស្វែងរក ខ្លឹមសារដែលបានវាយបញ្ចូល ឬឈ្មោះឯកសារដែលបានទាញយក ក្នុងសំណើផ្សាយពាណិជ្ជកម្មទេ។ នៅតំបន់ដែលតម្រូវឱ្យមានការយល់ព្រម អេក្រង់យល់ព្រមរបស់ Google នឹងបង្ហាញ ហើយអ្នកអាចប្តូរជម្រើសបាននៅក្នុង «ការកំណត់ឯកជនភាពនៃការផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម» ក្នុងការកំណត់។

ការស្នើសុំវាយតម្លៃកម្មវិធី

បន្ទាប់ពីអ្នកបើកកម្មវិធីច្រើនដង ផ្ទាំងវាយតម្លៃរបស់ Google Play អាចបង្ហាញ (Google Play In-App Review)។ ការវាយតម្លៃត្រូវដំណើរការដោយ Google ហើយអ្នកអភិវឌ្ឍន៍មិនអាចដឹងថានរណាបានវាយតម្លៃអ្វីទេ។

4. ការជូនដំណឹង និងម៉ាស៊ីនមេការជូនដំណឹង

ការជូនដំណឹងត្រូវបិទនៅដំបូង ហើយត្រូវបែងចែកជាពីរប្រភេទ ដែលនីមួយៗត្រូវការការយល់ព្រមដាច់ដោយឡែក។

ចាប់ពីម៉ោង 9 យប់ ដល់ម៉ោង 8 ព្រឹក ម៉ោងកូរ៉េ ការជូនដំណឹងការផ្តល់ជូន និងពាណិជ្ជកម្ម ត្រូវផ្ញើតែពេលអ្នកបានបើក «ទទួលពីម៉ោង 21:00 ដល់ 08:00 ផងដែរ» (ម៉ោង 9 យប់ ដល់ម៉ោង 8 ព្រឹក) ដាច់ដោយឡែកប៉ុណ្ណោះ។ ការជូនដំណឹងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មនីមួយៗ មានសញ្ញា (ការផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម) នៅក្នុងចំណងជើង អ្នកផ្ញើ (By My Side Labs, mark@bymysidelabs.com) និងវិធីបដិសេធការទទួលដោយឥតគិតថ្លៃ។ នៅពេលអ្នកយល់ព្រម ឬដកការយល់ព្រមវិញ កម្មវិធីនឹងប្រាប់អ្នកពីកាលបរិច្ឆេទ និងលទ្ធផលនៅលើអេក្រង់។

បើអ្នកបើកមួយណាក៏ដោយក្នុងចំណោមពីរនេះ ព័ត៌មានខាងក្រោមនឹងត្រូវរក្សាទុកនៅលើម៉ាស៊ីនមេការជូនដំណឹង (Cloudflare) ដែលដំណើរការដោយ By My Side Labs។

ព័ត៌មាននេះប្រើតែដើម្បីផ្ញើការជូនដំណឹង និងឱ្យត្រូវនឹងភាសារបស់អ្នកទទួលប៉ុណ្ណោះ។ ដើម្បីការពារសំណើច្រើនក្នុងពេលខ្លី ម៉ាស៊ីនមេការជូនដំណឹងប្រើអាសយដ្ឋាន IP ពេលតភ្ជាប់ជាបណ្តោះអាសន្នរហូតដល់ 2 ថ្ងៃ រួចលុបវាចោល។

អ្នកអាចមើលសេចក្តីប្រកាសចាស់ៗម្តងទៀតនៅក្នុង ការកំណត់ > ការជូនដំណឹង > ប្រអប់ការជូនដំណឹង។ បញ្ជីប្រអប់ការជូនដំណឹងត្រូវរក្សាទុកនៅលើទូរស័ព្ទ ហើយនៅពេលទាញយកសេចក្តីប្រកាសថ្មី លេខសម្គាល់ និងភាសាកម្មវិធីត្រូវផ្ញើទៅជាមួយ។ ការផ្សាយពាណិជ្ជកម្មរបស់ក្រុមហ៊ុនផ្សេងដែលមិនពាក់ព័ន្ធ មិនត្រូវផ្ញើជាការជូនដំណឹងទេ។

5. ការអនុញ្ញាត

អ្នកអាចបិទការអនុញ្ញាតបានគ្រប់ពេល នៅក្នុងការកំណត់ទូរស័ព្ទ ហើយបើបិទ មានតែមុខងារពាក់ព័ន្ធប៉ុណ្ណោះដែលនឹងឈប់ដំណើរការ។

6. រយៈពេលរក្សាទុក និងការលុប

អ្នកអាចលុបដោយខ្លួនឯងតាមរបៀបខាងក្រោម។

«កំណត់ការកំណត់កម្មវិធីឡើងវិញ» នឹងលុបការកំណត់កម្មវិធី ការយល់ព្រមលើការជូនដំណឹង និងប្រអប់ការជូនដំណឹងនៅលើទូរស័ព្ទ ហើយលុបព័ត៌មានចុះឈ្មោះរបស់ឧបករណ៍នេះចេញពីម៉ាស៊ីនមេការជូនដំណឹង។ ប្រវត្តិរុករក និងប្រវត្តិទាញយកនៅតែមាន។ របៀបលម្អិត៖ bigtextbrowser.bymysidelabs.com/data-deletion

បើអ្នកលុបកម្មវិធី ព័ត៌មានទាំងអស់ដែលរក្សាទុកនៅលើទូរស័ព្ទនឹងត្រូវលុប។ ប៉ុន្តែព័ត៌មាននៅលើម៉ាស៊ីនមេការជូនដំណឹងនឹងត្រូវលុបតាមរយៈពេលខាងលើ ហើយព័ត៌មានដែល Google បានដំណើរការនឹងត្រូវលុបតាមគោលការណ៍របស់ Google។

7. ព័ត៌មានដែលប្រគល់ឱ្យក្រុមហ៊ុនផ្សេង ឬផ្ញើទៅបរទេស

កម្មវិធីមិនលក់ ឬផ្តល់ព័ត៌មានផ្ទាល់ខ្លួនទៅក្រុមហ៊ុនផ្សេងទេ។ ប៉ុន្តែកម្មវិធីប្រើសេវារបស់ក្រុមហ៊ុនខាងក្រោម សម្រាប់មុខងាររបស់វា ហើយក្នុងដំណើរការនេះ ព័ត៌មានត្រូវផ្ញើទៅម៉ាស៊ីនមេនៅបរទេស។

ព័ត៌មានត្រូវផ្ញើតាមការតភ្ជាប់អ៊ីនធឺណិតដែលបានអ៊ិនគ្រីប (HTTPS) នៅពេលអ្នកប្រើកម្មវិធី ឬបើកការជូនដំណឹង។ បើអ្នកមិនចង់ឱ្យមានការផ្ញើទៅម៉ាស៊ីនមេការជូនដំណឹង គ្រាន់តែបិទការជូនដំណឹងទាំងអស់។ ការផ្ញើទៅ Google ចាំបាច់សម្រាប់មុខងារកម្មវិធី ដូច្នេះបើអ្នកមិនចង់បាន សូមឈប់ប្រើ ហើយលុបកម្មវិធី។

8. សិទ្ធិរបស់អ្នកប្រើ

អ្នកអាចស្នើសុំមើល កែ លុប ឬបញ្ឈប់ការដំណើរការព័ត៌មានរបស់អ្នកបានគ្រប់ពេល។ កម្មវិធីមិនប្រមូលឈ្មោះ ឬព័ត៌មានទំនាក់ទំនងទេ ដូច្នេះព័ត៌មានភាគច្រើនអាចលុប និងបិទបានភ្លាមៗ នៅក្នុងកម្មវិធី ឬក្នុងការកំណត់ទូរស័ព្ទ។

សម្រាប់ព័ត៌មាននៅលើម៉ាស៊ីនមេការជូនដំណឹង វិធីលឿនបំផុតគឺបិទការជូនដំណឹងនៅក្នុងកម្មវិធី។ សម្រាប់សំណើផ្សេងទៀត សូមផ្ញើមក mark@bymysidelabs.com ហើយយើងនឹងដោះស្រាយដោយមិនពន្យារពេល។

9. កុមារ

Big Text Browser មិនមែនជាកម្មវិធីដែលបង្កើតសម្រាប់កុមារទេ ហើយមិនប្រមូលព័ត៌មានរបស់កុមារដោយចេតនាទេ។

10. វិធានការសុវត្ថិភាព

ព័ត៌មាននៅក្នុងទូរស័ព្ទត្រូវរក្សាទុកក្នុងទំហំផ្ទុកឯកជនរបស់កម្មវិធី ហើយការតភ្ជាប់ទៅម៉ាស៊ីនមេការជូនដំណឹង និង Google ត្រូវបានអ៊ិនគ្រីប (HTTPS)។ ព័ត៌មាននៅលើម៉ាស៊ីនមេការជូនដំណឹង អាចមើលបានតែដោយអ្នកអភិវឌ្ឍន៍ដែលមានសិទ្ធិគ្រប់គ្រងប៉ុណ្ណោះ។

11. ការផ្លាស់ប្តូរគោលការណ៍

បើគោលការណ៍នេះផ្លាស់ប្តូរ យើងនឹងជូនដំណឹងនៅលើទំព័រនេះមុន ហើយការផ្លាស់ប្តូរសំខាន់ៗក៏នឹងត្រូវជូនដំណឹងនៅក្នុងកម្មវិធីដែរ។

12. ទំនាក់ទំនង

ប្រតិបត្តិករ៖ By My Side Labs

អ្នកទទួលខុសត្រូវការពារព័ត៌មានផ្ទាល់ខ្លួន៖ អ្នកទទួលខុសត្រូវប្រតិបត្តិការរបស់ By My Side Labs, mark@bymysidelabs.com

សម្រាប់ការប្រឹក្សាអំពីការរំលោភព័ត៌មានផ្ទាល់ខ្លួន អ្នកក៏អាចទាក់ទងមជ្ឈមណ្ឌលរាយការណ៍ការរំលោភព័ត៌មានផ្ទាល់ខ្លួន (ហៅលេខ 118 ដោយគ្មានលេខកូដតំបន់, privacy.kisa.or.kr) ឬគណៈកម្មាធិការសម្រុះសម្រួលវិវាទព័ត៌មានផ្ទាល់ខ្លួន (1833-6972, www.kopico.go.kr) របស់កូរ៉េបានដែរ។

13. ប្រវត្តិនៃការផ្លាស់ប្តូរ